Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Førstekullsuken 2019

Klikk på menyen under for å se mer.


 • Velkommen som ny student!

  Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) har gleden av å ønske deg velkommen til fadderuken 2019. I NHHS kalles denne uken for Førstekullsuken (FKU), og arrangeres av studenter som allerede går på NHH. FKU arrangeres for alle nye studenter, så enten du er kommende bachelorstudent, ekstern masterstudent eller internasjonal student er du velkommen til å delta.

  Hele uken er fylt med en rekke arrangementer både på dagtid og på kveldstid. En oversikt over alt som skjer finner du her på disse sidene. Denne uken er det sosiale i fokus, før skolehverdagen sakte men sikkert slår til i ukene etter. Målet er at alle nye studenter skal bli kjent med hverandre, med skolen og ikke minst med studentforeningen. Vi kan garantere deg en fantastisk uke!
  Fadderordningen

  Fadderordningen

  Alle nye studenter som blir med på FKU blir tildelt en faddergruppe. Gruppen vil bestå av rundt 12 fadderbarn og 4 dedikerte faddere. Fadderne har som oppgave å sørge for at du finner deg til godt til rette den første tiden, og de vil gå i lett gjenkjennelige hvite t-skjorter gjennom hele uken. De vil også arrangere faddervorspiel før arrangementene, gi deg omvisning på skolen og komme med mye nyttig informasjon om studentlivet ved NHH. Bruk fadderne dine aktivt - de sitter på en gullgruve av kunnskap om NHH og NHHS.
  Alkoholfri fadderuke

  Alkoholfri fadderuke

  For deg som ønsker en uke uten alkohol, eller for deg som ønsker å veksle litt mellom alkoholholdige og alkoholfrie aktiviteter, tilbyr vi selvsagt et program for dette. Av alkoholfrie aktiviteter har vi alt i fra havrafting til ekstremsportdag på Voss, så her er det bare til å velge og vrake.

  Alkoholfri faddergruppe er tildelt gruppe nr. 1, og du kan møte gruppen rett etter informasjonsmøtet om du ønsker det. De står utenfor, godt synlig i fadder t-skjorter med "Alkoholfri" på ryggen. Husk at det er fullt mulig å veksle mellom din tildelte faddergruppe og den alkoholfrie gruppa dersom det er ønskelig.
  Nulltoleranse

  Nulltoleranse

  Miljøet på NHH og i NHHS skal oppleves trygt for alle skolens studenter. Derfor har vi nulltolleranse for narkotika og trakassering. Ved overtredelser vil konsekvensene være utestengelse fra NHHS og politianmeldelse. Trenger du hjelp eller opplever brudd på dette, kan du klikk deg inn på NHH sin nettsside for varslingsrutiner. Kontakt også gjerne leder av Kjernestyret på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 932 12 786.
  Husk fadderukebånd!

  Husk fadderukebånd!

  For å delta på arrangementer under førstekullsuken trenger du fadderukebånd. For informasjon om kjøp av bånd, se fanen "Billetter".

  Helt til slutt

  Vi ønsker deg hjertelig velkommen til NHHS og FKU. Nå er det bare å studere aktivitetsplanen, bli kjent med alle våre informasjonskanaler og glede seg til en fantastisk uke i byen mellom de syv fjell.
 • Facebook: Vi som begynner på NHH høsten 2019

  Meld deg inn i Facebookgruppen "Vi som begynner på NHH høsten 2019"! Dette vil være en viktig informasjonskilde, både før, under og etter FKU.

  FKU-punkt

  FKU-punkt er en stand plassert utenfor Aulaen, og er åpen fra mandag til fredag i under Førstekullsuken. I FKU-punkt vil det stå en eller flere fra Førstekullsukekomiteen for å hjelpe deg med det meste - her svarer vi på spørsmål, selger deg billetter, oppbevarer gjenglemte ting og er ellers bare glad i å slå av en prat. Kom gjerne innom og hils på!

  Åpningstider:

  DagTid
  Mandag 10 - 17
  Tirsdag 10 - 16
  Onsdag 08 - 16
  Torsdag 10 - 16
  Fredag 10 - 16

  Informasjonskanaler og sosiale medier

  Vi har flere steder du kan følge oss under FKU og senere i semesteret! Her er noen av de viktigste du kan benytte:

  Kontakt Hanne eller Ingrid

  Før og under FKU har du kanskje mange spørsmål. Hvis det er noe du lurer på, se fanen "FAQ" over, eller ta kontakt med Hanne Nygaard, ansvarlig for gjennomføringen av FKU, eller Ingrid Stolt-Nielsen, Informasjonsansvarlig i NHHS. Kontaktinformasjonen finner du her: Kontakt.
 • Immatrikuleringen

  Q: Hva skal jeg ha på meg på immatrikuleringen?

  A: Dresscode på immatrikuleringen er pent. Jenter går vanligvis i kjoler, og gutter i dress.

  Q: Hvor skal jeg møte opp?

  A: Immatrikuleringen foregår i aulaen på NHH. Inngangen til Aulaen er inngangen til høyre for hovedinngangen. Det vil bli tydelig skiltet.

  Kart:

  Deltakelse

  Q: Må jeg delta på alt under fadderuken?

  A: Ikke i det hele tatt. Det er mange aktiviteter å velge og vrake mellom, og mange synes det kan være litt overveldende.

  Det kan derfor være greit å vite at alt som skjer av aktiviteter i fadderuken arrangert av studentforeningen (NHHS) er valgfritt å delta på. Når dette er sagt er arrangmenter i regi av NHH obligatorisk for alle nye studenter.

  Fadderne dine vil fortelle deg om arrangementene som skjer, og vil arrangere vors og samlinger før disse.

  Mange velger å ta seg en pausedag eller bli med den alkoholfri gruppen en dag eller to, benytt deg gjerne av dette tilbudet dersom det frister!

  Kollektivt til NHH

  Q: Hvordan kommer jeg meg til NHH?

  A:For å komme seg fra sentrum eller Sandviken til NHH kan man ta buss nr. 3, 4, 5, 6, 39 og 83. Busstoppet heter Handelshøyskolen, og det tar 3-4 minutter å gå ned til NHH. Kommer du fra Åsane kan du ta buss nr. 3, 4, 5 og 36 og gå av på Handelshøyskolen. For busstider kan du søke på skyss.no eller laste ned skyss-appen.

  Informasjon om FKU

  Q: Hvor kan jeg finne informasjon om alt som skjer under FKU?

  A: På nhhs.no vil du finne alt du trenger å vite. Vi har også andre informasjonskanaler som er lure å benytte. Du kan også spørre dine faddere hvis du lurer på noe. I facebookgruppen kan du få nyttig informasjon, og se andre som skal begynne på studiet. Kanskje kjenner du noen fra før?

  Du kan også komme innom oss på stand i FKU-punkt på skolen. Se mer under fanen "Følg med".

  Bli med i NHHS

  Q: Hvordan kan jeg bli med i ulike grupper i studentforeningen?

  A: Det er mange underutvalg, interessegrupper og idrettslag i NHHS, og felles for alle er at de hvert år med glede tar opp nye medlemmer. Uken etter FKU arrangeres Rekrutteringsuken, der du vil få sjansen til å bli kjent med alle gruppene og få informasjon om opptak til disse.

  Les mer under fanen "Rekrutteringsuken"

  Ekstern masterstudent

  Q: Jeg har tatt bacheloren min på en annen utdanningsinstitusjon og skal nå begynne som ekstern master på NHH. Kommer jeg på en faddergruppe med andre masterstudenter? Og kan jeg melde meg inn i facebookgruppen til "Vi som begynner på NHH 2019"?

  A: Ja og ja! Vi har egne faddergrupper for masterstudenter. Det er stort sett det samme som skjer for både bachelor-, master og internasjonale faddergrupper, men på FKU-programmet kan du se når de ulike gruppene har ulike program. Facebookgruppen er for alle nye studenter, så du kan bare melde deg inn.

  Daghavende

  Q: Hva er daghavende?

  A: Daghavende skal ta vare på deg hele døgnet.

  Hver dag i FKU vil én eller flere fra Førstekullsukekomiteen være Daghavende. De vil gå i mørkeblå/sorte t-skjorter, og er ansvarlige for det som skjer. Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si fra om, gi beskjed til Daghavende.

  Daghavende kan også nås på telefon 451 86 050 hele døgnet. Dette nummeret står også på alle fadderukebåndene.
 • Før du begynnner

  Før FKU begynner er det en rekke ting deg er greit å ha gjort i forkant. Her en en oversikt over noe av det viktigste:

  - Meld deg inn i "Vi som begynner på NHH høsten 2019"!
  - Kjøp billett til FKU under billettfanen.
  - Følg oss på Instagram og Facebook
  - Les deg opp på NHH og NHHS i de tilsendte blekkene.
  - Klikk deg inn i kalenderen over og få oversikt over førstekullsukens program og arrangementer.
  - Gled deg!
  I forkant av semesterstart vil alle nye studenter bli kontaktet av en nåværende student som vil være din personlige mentor.

  Mentorordningen NHHS er til for å besvare spørsmål om skolen, studentforeningen eller livet i Bergen generelt. Les mer om mentorordningen her.

  Daghavende

  Daghavende er en vakt som skal ta vare på deg hele døgnet.

  Hver dag i FKU vil en eller flere fra førstekullsuke-komiteen ha ansvar som Daghavende. De er ansvarlig for det som skjer, og er kledd i sorte t-skjorter som det står Daghavende på slik at de er godt synlige.

  Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si fra om, gi beskjed til Daghavende. Daghavende kan nås på telefon 451 86 050 hele døgnet. Nummeret står også på alle fadderukebåndene.

  Nattbusser

  På linje 83 mellom Nesttun, Bergen sentrum og Øyjorden er det satt inn ekstra nattavganger under førstekullsuken. Se skyss.no for mer informasjon. Under er avgang fra noen av holdeplassene:

  Fra sentrum
  Nesttun terminal B          00.43     01.43
  Festplassen K    01.00      02.00
  Øyjorden    01.14    02.14

  Til sentrum
  Øyjorden    00.48       01.48
  Olav Kyrres gate A    01.00    02.00
  Nesttun terminal A           01.24    02.24

  Vannland

  Vannland finner du i edrurommet i kjelleren og er åpent når det er fest i (Klubben/Campus). Vannland er en lounge hvor du kan ta en pause. Her kan du drikke vann og du kan kjøpe rimelig pizza om du er sulten. Se kart over kjelleren her.

  Vannland er en alkoholfri sone og vil ha forskjellige former for underholdning for å beholde festens sosiale aspekt. Vannland er åpen for alle enten man har drukket eller ikke.

  Bli kjent med Kjelleren

  Kjelleren er studentforeningens utested og en av Bergens største nattklubber!

  Kjelleren har mange rom og kan være vanskelig å orientere seg i. For å bli mer kjent med Kjelleren kan du ta en titt på kartet over kjelleren her.

  Utkommanderende

  I løpet av ditt første år på NHH må du være utkommanderende (Utkom). Dette betyr at du må jobbe en dag eller hjelpe til i NHHS, for eksempel ved å være barvakt en kveld i kjelleren.

  NHHS er bygget på frivillighet og det er derfor viktig at alle bidrar. Dette er for at vi skal kunne arrangere alle de morsomme arrangementene vi har i løpet av året! Du vil få informasjon om dette i god tid fra Klubb og Kulturutvalget.

  NHH - Kjøp og Salg

  Facebooksiden "NHH - Kjøp og Salg" er en lukket side for studenter med tilknytning til NHH. Her kan du kjøpe og selge skolebøker, konsertbilletter, møbler, finne leilighet og masse annet. Kjøp og salg av alkohol og tobakk er ikke tillatt på denne siden.
 • Hva er rekrutteringsuken?

  Hva er rekrutteringsuken?

  Rekrutteringsuken er en uke som skal vise frem mangfoldet i studentforeningen NHHS, og finner sted uken etter Førstekullsuken. Under FKU blir du introdusert for toppen av isfjellet som er NHHS, og med en gang du dukker under overflaten av studentforeningen vil du oppdage mangfoldet av aktiviteter, prosjekter og grupper man kan engasjere seg i. Det er noen ganger litt vanskelig å finne frem i labyrinten NHHS, og det er derfor vi har rekrutteringsuken. Her kan du finne informasjon om alt mulig du måtte trenge å vite. Dette er uken hvor alle grupper har en sjanse til å vise seg frem og arrangere opptak for nye studenter. Du vil raskt legge merke til at NHHS har noe for enhver smak!

  Tirsdag 20. august:
  16:30 Informasjonsmøte
  17:00 Møt underutvalgene i Aulaen

  Onsdag 21. august
  12:00 Møt interessegruppene på Stemmemyren
  19:00 Møt Aulaen i Aulaen

  Torsdag 22. august
  16:00 Standsaften

  Fra fredag 23. august vil de ulike gruppene starte å arrangere opptak, og det kan være greit å være forberedt på at mange ofte vil ha et kort intervju. Dette kan høres skummelt ut for mange, men ikke vær redd - studentene ønsker bare å bli bedre kjent med deg!

  Det kommer mer informasjon om rekrutteringsuken kommer på nhhs.no når den nærmer seg, men vi kan uansett garantere deg en innholdsrik uke der du får innblikk i en av Norges største studentforeninger.
  Engasjer deg i studentforeningen!

  Engasjer deg i studentforeningen!

  Studentforeningen kan for for enkelte virke som en flukt fra studenthverdagen, og noen kan kanskje bli litt stresset over at deres håpefulle bruker tid på studentforeningsarbeid fremfor på lesesalen. Heldigvis vet de som har valgt å engasjere seg bedre. Det å ha hatt verv i studentforening betyr ofte at man har tatt ansvar, har måttet ta avgjørelser og ikke minst arbeidet sammen med andre. Alle verdifulle erfaringer for potensielle arbeidsgivere. Nettverk er en viktig følge av å bli en del av NHHS, da studentforeningen har en stor kontaktflate ut mot næringslivet. Samarbeidet rundt alle de sosiale aktivitetene i foreningen gjør i tillegg at en stifter bekjentskap med en rekke ressurssterke personer som en kan komme til å møte igjen senere i karrieren.

  Norges Handelshøyskoles Studentforening gir unike muligheter til å opparbeide både gode vennskap og nyttige erfaringer i løpet av studietiden. En rekke har engasjert seg før deg, og vi vil tørre å påstå at ingen har angret. Engasjer deg!
 • For å delta i Førstekullsuken (FKU) organisert av Studentforeningen (NHHS) må en hovedbillett kjøpes. På mandag etter Informasjonsmøtet vil du kunne bytte billetten til et armbånd. Dette armbåndet er ditt pass til alle arrangementer organisert av NHHS under FKU.

  Billettene kan kjøpes på www.albillett.no/nhhs. Det koster 610 kroner. Vennligst registrer et telefonnummer som du bruker til vanlig da du vil bruke samme telefonnummer for andre billettkjøp i løpet av FKU. Betalingsløsingen aksepterer alle store debet- og kredittkort (Visa, MasterCard, AmEx) fra kunder i alle land. Hvis du opplever problemer, kontakt Markus på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

  Det vil også være mulighet for å kjøpe hovedbilletten på mandag på NHH med kontant eller kort. Prisen vil da være kr 660, da vi ønsker at nye studenter kjøper billettene i forkant.

  Billettene til Sea Rafting, Ekstremsportsdag på Voss og påmelding på båttur til Geitøya vil også bli lansert på albillett.no/nhhs. For å kjøpe billetter til disse arrangementene må hovedbilletten kjøpes på forhånd.

  Priser:

  HvaBillettslippPris
  Båttur til GeitøyaTirsdag 13. august 09:00Gratis (100 plasser)
  Havrafting onsdagTirsdag 13. august 09:00kr 120
  Ekstremsportdag VossOnsdag 14. august 09:00kr 120
  Havrafting fredagOnsdag 14. august 09:00kr 120

  Hvis du kommer til NHH senere enn Informasjonsmøtet på mandag, vil det være mulig å hente båndet på gitte tidspunkt i FKU-punkt. Hvis du ikke har mulighet til å være med på FKU før torsdag, vil det bli lansert rabatterte billetter torsdag formiddag.


  Fadderukebånd og øvrige billetter kan kjøpes HER NB! Billettsalget åpner 29. juli kl 00:00.